Петар Клинчарски

360 степени

Петар Клинчарски е новинар кој работи во продукцијата на 360 степени. Своето новинарско искуство го стекнал во дневниот весник Утрински весник. Неговиот професионален ангажман како новинар започнува во веб-потралот А1он.мк, а има работено и во телевизија Телма и истражувачката телевискиска програма КОД.

Клинчарски има добиено повеќе награди во областа на истражувачкото новинарство, покривајќи теми поврзани со корупција, организиран криминал, човекови права и маргинализирани заедници.