Фолкер Штајнхоф

Уредник на „Панорама“

Фолкер Штајнхоф е главен уредник на „Панорама“, најстариот германски телевизиски политички магазин. Штајнхоф започнал со работа во 1988 година, а во 1991 година завршил стажирање во Norddeutscher Rundfunk (NDR). Во 1992 година станал уредник на политичкиот ТВ магазин Панорама, каде што неговиот главен фокус е на десничарскиот радикализам. Во 2009 година го презема уредувачкиот менаџмент на Панорама.