Анете Довидајт

Истражувачки оддел на WELT

Анете Довидајт е новинарка во истражувачкиот оддел на WELT – еден од водечките медиумски брендови во Германија. WELT има дневен весник, неделен магазин, телевизиска станица и веб портал.

Довидајт главно покрива корупција и скандали во германскиот систем за здравствена заштита, како и во приватните корпорации. Таа, исто така, пишува книги за своите истраги, предава новинарство и редовно гостува на политички ТВ-емисии.