Александра Денковска

Истражувачка репортерска лабораторија

Александра Денковска – Гоцевска има десетгодишно искуство како новинар. Денковска има работено во дневниот весник Нова Македонија, новинската агенција МЕТА и веб-порталот НоваТВ.

Сега е дел од истражувачкиот тим кој ја основаше Истражувачката репортерска лабораторија и дел од тимот кој работи на ТВ магазинот „Проверено“.

Денковска е авторка на првата истражувачка сторија во Македонија која беше работена тајно.