Investigate film festival in Skopje

Говорници

Џејн Литвиненко

BuzzFeed News

Даниел Жонса

Google news lab

Анете Довидајт

Истражувачки оддел на WELT

Фолкер Штајнхоф

Уредник на „Панорама“

Оливер Шрем

КОРЕКТИВ

Елида Зилбеари

ПортАлб

Карло Бонини

Ла Република

Мет Сарнецки

ОЦЦРП (Проект за известување за организиран криминал и корупција)

Александра Денковска

Истражувачка репортерска лабораторија

Ивор Фука

Лупига

Бојан Кордалов

Специјалист за односи со јавност и социјални медиуми

Жаклина Хаџи-Зафирова

СКУП - Македонија

Васко Маглешов

Новинска агенција Макфакс

Ана Трпеска

Модератор, јавен говорник

Бранко Героски

Слободен Печат / Плусинфо

Фуркан Салиу

ТВ 21

Петар Клинчарски

360 степени

Владо Апостолов

БИРН Македонија

Кристина Озимец

Платформа за истражувачко новинарство и анализи - ПИНА

Васко Попетревски

360 степени

Владимир Мирчески

360 Степени

Марјан Забрчанец

Комуникациски сектор на Влада на РМ

Мите Кузевски

ВидиВака

Божидар Божиновски

Фејсбук коментатор/сатиричар

Марина Лазаревска

Платформа за истражувачко новинарство и анализи - ПИНА