Бајка за лажните вести

Оваа приказна нè води до еден неверојатен епицентар на лажни вести: Велес, Македонија.

Во Велес, за време на претседателските избори во САД во 2016 година, тинејџери создаваат лажни вести кои добиваат илјадници кликови на социјалните медиуми. Овие млади претприемачи заработувале благодарение на рекламите врзани со нивните лажни приказни кои вирално се шират. Тие практично создаваат „дигитална златна треска“ во Велес. Филмот нè носи во растечкиот свет на лажни вести, каде што лажните приказни имаат вистинско влијание, а вистината постојано се менува. Филмот го разгледува и прашањето зошто овие приказни воопшто се чинат веродостојни.